top of page

ARTIST PROFILE

IMG_1173.jpg

Mireille Flygenring Basset fra Galleriet 1.tv skriver i bogen 101 Kunstnere

One man's trash is this woman's treasure!

Med en kringlet tankegang, som præger hendes generelle tilgang til livet, dykker Marina Rubini Rordam aka Marina Scissorhands ned i sit uendelige billed- og materialearkiv for at skabe humoristisk, dristig og ofte bizar provokerende kunst.

 

Billedtunge bøger og materialer til de små makreldåseværker finder Marina ofte i storskrald og genbrugsbutikker i ind- og udland. Hendes veludviklede evne til at se værdi i det, vi andre kasserer, ses tydeligt i hendes arbejde.

 

Marinas collager og små makreldåseværker spænder vidt i deres udtryk og er inspireret af hendes interesser og mærkesager; genbrug, miljø, historie, kønspolitik og kønsforståelse, religionstyrani, natur og seksualitet. Makreldåserne indeholder små tableauer, der enten vokser ud af rammerne eller griber efter beskueren.

 

Materialerne er oftest defekt legetøj, naturmaterialer, pels, smykker, der bliver bearbejdet med tang, limpistol, neglelak og pincet. I sine collager arbejder hun ofte efter selvvalgte regler og begrænsninger à la vælg-en-avis, en bog, et tidsskrift og grib saksen. En arbejdsmetode, som hun f.eks. har benyttet i sine bille-serier, her repræsenteret af “Krible Krable” og ”Blue Circus Dress”. Bille-collagerne er grundlæggende alle bygget over samme læst, men med nye detaljer på hver enkelt collage har Marina frembragt værker der er helt forskellige i deres udtryk, selv når baggrund, hovedmotiv og eventuel tekst er fastlåst. De kan både ses som enkeltstående værker eller samlet i serier á 3 – 9 stk.

 

Senest har Marina strammet reglerne for sig selv og begrænser sig i serien “Marble Flesh” til to bøger; en antikvarisk bog om italienske middelalderskulpturer i marmor og en bog om homoseksuelle pornomodeller i 70'erne. Begge bøger reddet fra at ende som genbrugspap af en nysgerrig kunstner, der sjældent passerer en container uden at kigge i den.

 

bottom of page